研究室からのお知らせ
5月18日に農学部スポーツ大会が行われ、ソフトボールチームで参加しました。結果は3勝1敗でした。皆さんお疲れさまでした。
令和5年度は果樹・利用分野8名、野菜・花き分野16名でスタートしました。
最近の主な論文・著書
・ Y.Suzuki, E.Yamada, K.Ishihara, M.Kajita, S.Fujishiro, A.Okada, Y.Hobo, R.Katayama and A.Kitamura (2020) Effects of postharvest ethanol treatment on the gene expression of ethylene biosynthetic enzymes and ripening related transcription factors in banana fruit. Food Preservation Science 46: 91-98.
・ K.Koembuoy, S.Hasegawa, S.Otagaki, H.Takahashi, S.Nagano, S.Isobe, K.Shiratake and S.Matsumoto (2020) RNA-seq analysis of meristem cells identifies the FaFT3 gene as a common floral inducer in Japanese cultivated strawberry. The Horticulture J. 89: 138-146.
・ M. Tsuro, K. Tomomatsu, C. Inukai, S. Tsujii and S. Asada (2019)RNAi targeting the gene for 1,8-cineole synthase induces recomposition of leaf essential oil in lavandin (Lavandula × intermedia Emeric). In Vitro Cell. Develop. Biol. Plant 55: 165-171.
・ Y. Suzuki and Y. Nagata (2019) Postharvest ethanol vapor treatment of tomato fruit stimulates gene expression of ethylene biosynthetic enzymes and ripening related transcription factors, although it suppresses ripening. Postharvest Biol. Technol. 152;118-126.